Hoe monteer je een veiligheidsnet

Bij elke trampoline wordt een uitvoerige gebruikaanwijzing voor de montage geleverd.

Uit ervaring weten we dat u een veiligheidsnet volgens onderstaande volgorde het gemakkelijkste assembleert. Een veiligheidsnet is bedoeld om bij het springen de coördinatie te ondersteunen. Dus absoluut niet om in te springen of vanaf te stuiteren!

1. Stel het onderste deel van de twee-delige poot van het veiligheidsnet. Bij sommige veiligheidsnetten is hiervoor een stelpootje bijgeleverd. Indien je hier niet over beschikt kun je eventueel ook een ander stevig voorwerp van ongeveer 20 cm (bv een baksteen) gebruiken. De poot moet aan de trampoline bevestigd worden met twee U-haken. Probeer deze voor de stevigheid zoveel mogelijk uit elkaar te plaatsen.

montage trampoline 1

2. Als op alle trampoline poten het onderste deel van de poot van het veiligheidsnet zijn bevestigd, dan kan het net uitgelegd worden over de trampoline.

montage trampoline 2

3. Het bovenste deel van de poot kan nu met behulp van een clip systeem aan de bovenkant van het veiligheidsnet bevestigd worden.

 

4. Stroop daarna de eventueel aanwezige hoes van het bovenste gedeelte van de poot op.

montage trampoline 3

5. Zet vervolgens het bovenste deel (met net) op het al bevestigde onderste gedeelte van de poot. Herhaal dit tot het complete veiligheidsnet is geïnstalleerd.

montage veiligheidsnet 4

6. Uw veiligheidsnet is gereed en uw trampoline klaar voor gebruik!

montage veiligheidsnet 5